Hírek, újdonságok
Betűméret-növelés →

ÚJRA EGÉSZSÉGNAP A SZAKRENDELŐBEN AZ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI IRODA SZERVEZÉSÉBEN

A szűrésről általában…..

Napjainkban már nem a különböző fertőzések jelentik a legnagyobb egészségügyi problémát, hanem az egyre több embert érintő krónikus megbetegedések.

A szűrővizsgálatok célja a betegségek és egyes betegségmegelőző állapotok korai felismerése, lehetőleg a tünetmentes szakban, amikor a biológiai elváltozás már kialakult, de klinikai tünetek még nem jelentkeznek, a beteg panaszmentes.

A szűrés tünet- és panaszmentes személyek egyszeri vagy inkább időnkénti vizsgálatát jelenti, amit abból a célból végeznek, hogy a még rejtett betegségek fennállásának valószínűségét kizárják, vagy éppen megerősítsék annak valószínűségét.

Fontos kiemelni, hogy a vizsgálat pozitív eredménye önmagában nem diagnózis, további megerősítő vizsgálatok szükségesek!

Az időnyerés nagyobb esélyt ad a súlyosabb következmények elkerülésére, vagy a teljes gyógyulásra, mintha a beteg a tünetek és panaszok megjelenése miatt fordult volna orvoshoz.

A lakossági szűrővizsgálatok egyszerűen, gyorsan és könnyen kivitelezhetőek, elvárás, hogy legyen biztonságos, ne legyenek nemkívánatos mellékhatások, ne okozzon elkerülhetetlen mértéknél nagyobb kellemetlenséget és fájdalmat, legyen olcsó és költséghatékony, azaz a ráfordított erőforrás legyen arányos a korai kimutatással járó előnyökkel.

Ahhoz, hogy tisztában legyünk egészségi állapotunkkal, érdemes rendszeresen részt venni egészségmegőrző szűrővizsgálaton.


2019. október 5-én második alkalommal szervezünk lakossági szűrővizsgálatokat az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézetben az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében. Ez alkalommal a vizsgálati csomag anyajegyszűréssel is kiegészül.

 Anyajegy szűrés jelentősége

Fontos, hogy tisztában legyünk a bőrünk állapotával, és ha vannak anyajegyeink, akkor ismerjük azok pontos helyét és méretét, így ha valamilyen elváltozást tapasztalunk, gyorsan tudunk lépni. Érdemes bőrgyógyásszal megvizsgáltatni az anyajegyeinket, hiszen akár egy kicsi, látszólag ártatlan pötty is rákos gócponttá válhat, a melanoma pedig halálos kimenetelű is lehet.

 

 

Ingyenes szűrőprogram újpesti felnőtt lakosok részére

  ÁLTALÁNOS ÁLLAPOTFELMÉRÉS

(vércukor-, vérnyomásmérés, testsúly, Testmagasság BMI, testösszetétel-mérés)

● LÉGZÉSFUNKCIÓ-VIZSGÁLAT

 AUDIOLÓGIAI VIZSGÁLAT

 ANYAJEGYSZŰRÉS

 MENTÁLIS ÁLLAPOTFELMÉRÉS

 VASTAGBÉLRÁK-SZŰRÉS (Feca teszt)

 

Időpont: 2019. október 5.

Helyszín: Újpesti Szakrendelő, 1046 Budapest, Görgey A. u 30.

 

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Jelentkezni az alábbi telefonszámon szükséges:

+36 1 696 0052

 

Legközelebbi esemény
Eseménynaptár
<2024 május>
hkszcspszv
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Írjon nekünk!
Küldés
2018 | ÚJPESTIEK EGÉSZSÉGÉÉRT - Egészségfejlesztési Iroda