Hírek, újdonságok
Betűméret-növelés →

Tegyük le együtt a cigit!

Az Újpesti Egészségfejlesztési Iroda ingyenes, folyamatos, és minden kerületi lakos számára elérhető programokat szervez. Közvetlen kapcsolatot alakít ki az egészségfejlesztési programok célcsoportjaival, oly módon, hogy bevonják az életmódváltásra szorulókat vagy a saját elhatározásukból életmódváltást kedvezményezőket, és figyelemmel kísérik a részvételüket.

  
– Újpesten is nagyon sokan eldöntötték, hogy egészségtudatosan fognak élni, gondolok itt a rendszeres testmozgásra, az egészséges étkezésre, vagy adott esetben a dohányzásról való leszokásra. Természetesen ennek a programnak van olyan része is, amely a szülői kompetenciának a hiányával és a szülői készségek fejlesztésével foglalkozik – mondta Nagy István alpolgármester az Egészségfejlesztési Iroda megnyitóján.

SEGÍT A LESZOKÁSBAN!

A program keretén belül csoportos tanácsadáson vehetünk részt, ahol megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat, élményeinket a dohányzással, illetve a leszokással kapcsolatban. A csoportvezető csak moderátor szerepet tölt be. Ezen felül különféle stratégiákat tanulhatunk meg, gyakorolhatunk be az egyes helyzeti szituációk kezelésére, melyet eddig egy cigaretta rágyújtásával oldottunk meg. Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem leszoktatás, hanem támogatás a leszokásban, hiszen a dohányos helyett leszokni nem tudunk, és a program nem is kényszerít erre, csupán kísérjük ezen az úton.

Az Egészségfejlesztési Iroda által indított programokra, az Újpesti Szakrendelő földszintjének 14-es szobájában személyesen, a +36 1 696 0052-es telefonszám hívásával, illetve emailen keresztül az efi@ujpestiszakrendelo.hu címen lehet jelentkezni. Az induló programok és egyéb érdekes írások az EFI facebook oldalán is megtalálhatók. 

Az Újpesti Önkormányzat egy 2017-ben benyújtott pályázaton nyerte el az Egészségfejlesztési Iroda kialakításához és működtetéséhez szükséges 90 millió forintos támogatást. Fontossága abban rejlik, hogy intézményi hátteret biztosít a betegmegelőzési és egészségfejlesztési programoknak a kerületben, és hálózatba integrálja az egészségfejlesztési tevékenységet végző szervezeteket. Az Iroda minden helyi lakos számára ingyenesen elérhető programokat kínál.
Legközelebbi esemény
Eseménynaptár
<2024 április>
hkszcspszv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Írjon nekünk!
Küldés
2018 | ÚJPESTIEK EGÉSZSÉGÉÉRT - Egészségfejlesztési Iroda