Hírek, újdonságok
Betűméret-növelés →

LÉGY TUDATOS, SZÓRAKOZZ BIZTONSÁGOSAN!

A nyár a kiszabadulás, az önfeledt szórakozás, a bulik és fesztiválok időszaka. Nem árt azonban körültekintőnek lennünk a szünidő alatt sem, ha az éjszakában tervezzük a kikapcsolódást. A pedagógusok és szülők szerepe a nyári időszak alatt talán mérsékelt hangsúlyt kap, ellenben nagyobb jelentőséggel bírnak az egyén saját döntései, személyes felelőssége.

  
Számos tényező befolyásolhatja azt, hogy alakul és hogy ér véget egy bulizással eltöltött esténk. A használt szer, a szervezetünk, az aktuális pszichés és mentális állapotunk, a környezet, a társaság mind hatással van a parti kimenetelére.

Szórakozni mindig baráttal vagy barátokkal menjünk, így tudunk egymásra figyelni, vigyázni. Alkoholfogyasztás esetén folyamatosan igyunk vizet is, így kevésbé lehetünk rosszul. Lehetőség szerint vitamintartalmú italokat is vigyünk be a szervezetbe (pl. gyümölcslevek), együnk sós rágcsálnivalót, mert ezek pótolják a tánc közben elveszített vitaminokat és ásványi anyagokat. Rosszullét esetén kérjünk mindig segítséget, és a rosszul levőket sose hagyjuk egyedül, így jó eséllyel kerülhetjük el a nagyobb baj kialakulását. Fontos, hogy egy este folyamán tartsunk néha szünetet, levegőzzünk, illetve pótoljuk az energiát, akár néhány szem szőlőcukor elfogyasztásával.

Alaposan gondoljuk át, hogy kitől fogadunk el italt, a már megkapott üdítőnket sose hagyjuk felügyelet nélkül, így szinte biztosak lehetünk abban, hogy poharunkba nem kerül olyan anyag, amelyet nem szeretnénk. Mindig tervezzük meg, hogy a buli befejezése után hogyan jutunk haza. Bulizás másnapján pihenjünk, hagyjuk regenerálódni testünket, fogyasszunk különböző vitaminokat, vizet, sportitalt, gyümölcsöt, zöldséget, könnyű ételeket. Törődjünk az egészségünkkel, törődjünk egymással!

Galló Ramóna
szociális munkás
EFI munkatárs
Legközelebbi esemény
Eseménynaptár
<2024 június>
hkszcspszv
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Írjon nekünk!
Küldés
2018 | ÚJPESTIEK EGÉSZSÉGÉÉRT - Egészségfejlesztési Iroda