Hírek, újdonságok
Betűméret-növelés →

A kamaszkor kihívásai 2. rész

NÉHÁNY DOLOG, AMIVEL MI, SZÜLŐK TARTOZUNK A GYERMEKEINKNEK
1. Legyünk mellettük!
Ha életünket a határidőnapló uralja, és abban nem szerepel a gyerekünk, sürgősen tegyünk ellene valamit. Amiért mellettünk van, mert „együtt nézünk tévét” három órán keresztül, az nem azt jelenti, hogy „érzelmileg jelen vagyunk” a számára. Mit is jelent „érzelmileg jelen lenni”? Néha megmutatni neki félelmeinket, bizonytalanságainkat, épp úgy, mint szeretetünket, értük való rajongásunkat.
2. Tanuljunk tőlük!
Sok dolog van, amit gyermekeink magukról, rólunk és a teremtett világról taníthatnak nekünk. Amikor megértik, hogy mindenre nincs meg a válaszunk, megnyitjuk a szívünket arra, hogy gyermekeinken keresztül mi is megszólíthatóak legyünk.
3. Szülője legyünk, ne barátja!
Nagyon fontos, főleg a fejlődés éveiben, hogy meghúzzuk a megfelelő határokat, és szabályokat
fektessünk le nekik. A gyereknek rendszerre van szüksége, mert ettől érzi magát biztonságban. Ne próbáljunk a legjobb barátja lenni, érzelmi támogatást várva tőle. Az ő válla még nem olyan erős, hogy nehéz terheket hordozzon.
4. Bocsássunk meg és adjunk bocsánatot!
Ezzel megtanítjuk gyermekünket, hogy mindenkinek vállalni kell tettei következményeit. Ha felelősséget vállalnak, ezzel ők is növekednek a felelősség vállalásban. Legyünk készek irgalmat
adni, ahogy már mi is megkaptuk.
Legközelebbi esemény
Eseménynaptár
<2024 június>
hkszcspszv
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Írjon nekünk!
Küldés
2018 | ÚJPESTIEK EGÉSZSÉGÉÉRT - Egészségfejlesztési Iroda